Prodaja pošla po krivu: "Provjeravao" je wi-fi i zbrisao s mobitelom od 5 tisuća kuna Foto: ilustracija

Prodaja pošla po krivu: "Provjeravao" je wi-fi i zbrisao s mobitelom od 5 tisuća kuna

VV | 4.10.2021. u 17:39h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 39-godišnjakinje da je prevarena prilikom prodaje mobitela.

Ona je, prema prijavi, putem jedne društvene mreže oglasila prodaju svog mobitela. Temeljem oglasa, javio joj se nepoznati muškarac s kojim je dogovorila susret u petak, 1. listopada kod jedne trgovine u Varaždinu. Prilikom susreta, muškarac joj je rekao da prije plaćanja treba provjeriti mobitel, za što mu je potreban signal wi-fi mreže te ju je poslao da u trgovini zatraži lozinku za wi-fi. Kada je žena otišla u trgovinu, nepoznati se muškarac udaljio s mobitelom koji mu je prethodno dala na provjeru.

Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 5.000 kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 29. rujna do 2. listopada u Gornjem Martijancu, nepoznati je počinitelj provalio u radionicu u vlasništvu 39-godišnjakinje te otuđio brusilice, aparat za zavarivanje, ljestve, bušilicu i druge predmete. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 10 000 kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Označeno u