Prilikom izdvajanja djece iz obitelji u Župancu, trudna 39-godišnjakinja napala policajce Foto: VV arhiva / ilustracija

Prilikom izdvajanja djece iz obitelji u Župancu, trudna 39-godišnjakinja napala policajce

Varaždinske vijesti | 28.2.2020. u 13:10h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinska policija izvijestila je da su danas, 28. veljače, u 6 sati policijski službenici Policijske uprave varaždinske pružili asistenciju djelatnicima Centra za socijalnu skrb Ludbreg.

Naime, Centar je donio procjenu o potrebi određivanja žurne mjere izdvajanja i smještaja sedmero djece iz jedne obitelji iz Županca. Tijekom asistencije 39-godišnja žena, koja se nalazi u vidljivom stadiju trudnoće, fizički je napala policijskog službenika, nakon čega je prijetila djelatnici Centra za socijalnu skrb Ludbreg.

- Policijski službenici uporabili su sredstva prisile fizička snaga i sredstva za vezivanje nad 39-godišnjom trudnom ženom, a kojom prilikom su postupali s osobitom pažnjom, u smislu članka 130. stavka 6. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika. Žena je dovedena u prostorije Policijske postaje Ludbreg na kriminalističko istraživanje. Odmah je u prostorijama policije pregledana od strane liječničkog osoblja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, kojom prilikom nisu utvrđene nikakve ozljede, niti je bilo potrebe za daljnjim medicinskim postupanjem - priopćila je policija.

Djecu su zbrinuli i smjestili djelatnici Centra za socijalnu skrb Ludbreg.