U autoservisu Ivanek prilikom eksplozije plina ozlijeđene tri osobe; među njima i učenik na praksi

VV | 6.12.2023. u 15:44h | Objavljeno u Crna kronika

U Varaždinu je danas došlo do eksplozije spremnika plina, javlja policija. Do eksplozije je došlo u autoservisu Ivanek, u Vidovečkoj ulici, a plin je eksplodirao u osobnom vozilu. Tom su prilikom tri osobe zadobile ozljede te su prevezene u Opću bolnicu Varaždin. 

Prema policijskom izvješću u srijedu, 6. prosinca, oko 13.35 sati u jednom autoservisu u Varaždinu došlo je do nesreće na radu i ozljeđivanja radnika. Kako je utvrđeno očevidom, koji su proveli policijski službenici u suradnji s inspektorima zaštite od požara, eksplozija i oružja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin te inspektorom zaštite na radu, do nesreće je došlo na način da je na vozilu, koje se nalazilo na dizalici unutar radionice, prilikom skidanja multiventila spremnika LPG plina, na neutvrđeni način došlo do propuštanja i istjecanja plina iz spremnika.

Uslijed navedenog došlo je do stvaranja zapaljive smjese plina i zraka te njene aktivacije radom peći na lož ulje, koja se nalazila u blizini. Prilikom zapaljenja smjese, došlo je do nagorijevanja plastike kod stražnjeg lijevog pneumatika vozila, što je 50-godišnji vlasnik ugasio vatrogasnim aparatom. Kod zapaljenja smjese, ozlijede u vidu opeklina zadobio je 46-godišnji djelatnik i 15-godišnji učenik na praksi, koji su se u tom trenutku nalazili u radionici. Obojici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.