Na izvanbračnu suprugu uz prijetnje, i to pred četverogodišnjim djetetom

vv | 29.4.2020. u 07:44h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 29-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje.

- Postoji osnovana sumnja da je  22. travnja 2020. u stanu u Varaždinu, nezadovoljan odlukom svoje izvanbračne supruge da s djetetom odseli iz stana, uz prijetnje bio nasilan prema njoj u prisutnosti njihova četverogodišnjeg djeteta, navodi Državno odvjetništvo koje je odredilo osumnjičeniku mjere opreza zabrane približavanja oštećenici, zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s njom i zabrane uhođenja ili uznemiravanja oštećenice, a u slučaju kršenja izrečenih mjera odredit će mu se istražni zatvor.

Iako se čini da je ove godine više obiteljskog nasilja, statistika to ne pokazuje u Varaždinskoj županiji, barem ne tijekom prva tri mjeseca, kada je zabilježen veliki pad te vrste kaznenih djela..

- Na području Policijske uprave varaždinske tijekom 2019. godine počinjen je 531 prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, dok je tijekom 2018. godine počinjeno 522 prekršaja što usporedbom daje porast od 2 posto. Tijekom prvog tromjesečja ove godine zabilježeno je 80 prekršaja, dok je u istom vremenskom razdoblju prošle godine počinjeno 136 prekršaja pa tako bilježimo pad od 41 posto. U ožujku bilježimo pad od 64 posto pa je tako u ožujku ove godine počinjeno 18 prekršaja, dok je u ožujku 2019. godine počinjeno 50 prekršaja – kažu iz PU varaždinske.