Prijetio ženi da će joj "staviti metak u čelo", produljili mu mjeru zabrane približavanja Foto: pixabay/ilustracija

Prijetio ženi da će joj "staviti metak u čelo", produljili mu mjeru zabrane približavanja

| 25.2.2023. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika

Optužno vijeće Općinskog suda u Varaždinu produljilo je mjere opreza zabrane približavanja i zabranu uspostavljanja ili održavanja veze D. G. zbog kaznenog dijela prijetnje.

Naime, prema optužnici D. G. je 18. kolovoza 2021. u 16,30 sati, u Vronojelju, sa ciljem zastrašivanja svoje bivše izvanbračne supruge K. D., revoltiran što mu nije htjela dati mlađu kćer na video vezu, putem video poziva na aplikaciji Messenger te joj je prijetio što je sve kod K. D. izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost.

Okrivljenik je u potpunosti priznao čin, pojašnjavajući tom prigodom nazvao svoju stariju kćer na video poziv putem aplikacije Messenger, a budući da je par dana prije bio rođendan mlađoj kćeri, zatražio zatražio stariju kćer da pozove mlađu kćer kako bi pričao s njom.

Na video poziv se javila majka K. D. te počela vikati da ne može dobiti dijete na video poziv. To ga je revoltiralo, jer se ona sedam godina nije brinula o djeci, a sada on ne može pričati s mlađom kćeri.

Prema iskazu okrviljenog, kako ga je to potreslo, u videopozivu sa suprugom je govorio o svojim pravima, govorio je da je kurvetina i da će joj staviti metak u čelo, no istaknuo je da se nije radilo o prijetnji, već je to rekao u afektu jer on nikada ne bi nikome ništa zlo učinio.

Napomenuo je da je nakon raskida izvanbračne zajednice on imao skrbništvo nad djecom, a nakon što je otišao u Zagreb godinama je o djeci brinula njegova majka, dok je supruga K. D. dobila skrbništvo naknadno. Izrazio je iskreno žaljenje zbog učinjenog.

Vijeće je produljilo mjere, smatrajući da postoji opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Iako, okrivljenik nije do sada kršio mjere opreza, vijeće smatra da su upravo tako naložene mjere kod okrivljenika dovele do promjene njegovog ponašanja i u toj mjeri nije potrebito za sada određivanje istražnog zatvora.

Okrivljenik ima kaznene presude za pronevjeru i povredu dužnosti uzdržavanja.