Prijetio ocu i bratu, kojima je nanio tjelesne ozljede udarcima Foto: Pexels/ilustracija

Prijetio ocu i bratu, kojima je nanio tjelesne ozljede udarcima

Varaždinske vijesti | 28.2.2024. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (2003. godište) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela osobito teške tjelesne ozljede, tjelesne ozljede i dva kaznena djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 19. veljače 2024., ispred obiteljske kuće u mjestu kraj Novog Marofa, u alkoholiziranom stanju rukom udario u glavu svog 69-godišnjeg oca koji je od udarca pao i udario glavom u asfaltirani površinu te zadobio ozljede opasne po život (kompleksna ozljeda mozga).

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik prethodno istog dana prijetio ocu i svom bratu (2006.), kao i da je nanio bratu tjelesne ozljede udarcima šakom u glavu i tijelo.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, a sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.