Prijetila mu je kazna od 109 tisuća kuna, na kraju kažnjen s 12 tisuća kuna

VV | 22.1.2021. u 09:33h | Objavljeno u Crna kronika

Kao što je prije objavljeno, u srijedu, 6. siječnja u 21 sat, u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske službenim su vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem pokušali zaustaviti osobno vozilo. Vozač osobnog vozila odbio je postupiti po zahtjevima i signalizaciji policijskih službenika te je povećao brzinu kretanja i nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se zaustavio, brzo izašao iz vozila i trčeći se počeo udaljavati u smjeru šumarka, gdje su ga sustigli policijski službenici. Navedeni vozač je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin.

<<Policija u Šemovcu morala loviti 39-godišnjaka, prijeti mu kazna od 109 400 kuna>>

Provjerom je utvrđeno da se radi o 39-godišnjaku te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine. Također je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.

S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja, osobno mu je vozilo privremeno oduzeto, a vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja te je 7. siječnja uz Optužni prijedlog priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje vozaču je bilo moguće izreći novčanu kaznu u iznosu od 109 400 kuna i kaznu zatvora u trajanju do 60 dana te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda.

Nakon saslušanja na Općinskom sudu okrivljeniku je određeno zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu.

Općinski sud u Varaždinu je nakon provedenog postupka donio presudu kojom je navedeni vozač proglašen krivim za počinjene prekršaje te kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 12 300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 55 dana. Također mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 8 mjeseci. Istome je nakon provedenog postupka donijeta odluka o vraćanju privremeno oduzetog osobnog vozila kojim je počinio prekršaje.

Označeno u