Prevario 63-godišnjakinju za 66 800 eura lažno se predstavljajući

VV | 30.1.2023. u 13:30h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prijevare na štetu 63-godišnjakinje.

On je, kako se sumnja u razdoblju od kolovoza 2021. do rujna 2022. godine, u više navrata od 63-godišnjakinje posudio iznos od ukupno oko 66 800 eura. Također je navedenu pozivao s različitih telefonskih brojeva, pritom se lažno predstavljajući imenima nekoliko osoba i u ime tih osoba za koje se predstavljao, tražio da mu ona posudi novac kako bi navodno kod njih mogao dovršiti građevinske radove koje izvodi, a da će te iste osobe preuzeti cijelo njegovo dugovanje, odnosno ako ona ne posudi tražene iznose, njihovi radovi neće biti dovršeni te ona tada neće moći dobiti povrat već prethodno posuđenog novca.

Cijelo to vrijeme 33-godišnjak je dovodio oštećenu u zabludu da će joj vratiti novac, što do dana podnošenja prijave, nije učinio. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo Prijevare.