Prevario 22-godišnjakinju: uvjerio je da će dobiti novce na kladionici, sve lažirao i u džep stavio 6.300 kuna Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Prevario 22-godišnjakinju: uvjerio je da će dobiti novce na kladionici, sve lažirao i u džep stavio 6.300 kuna

IHR/Varaždinske vijesti | 7.12.2019. u 10:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 3. prosinca podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog počinjenja kaznenog djela prijevare. objavio je DORH.

Dvadesetdvogodišnjaka se tereti da je u studenom prošle godine u Lepoglavi i Ivancu, putem društvene mreže pod lažnim imenom uspostavio kontakt s 22-godišnjom oštećenicom i nagovorio ju da u njegovo ime uplati u kladionici iznos od 1.500 kuna, lažno joj predočivši da on garantira dobitak koji će joj isplatiti jer se radi o namještenim utakmicama, a ona mu je povjerovala i uplatila traženi iznos na njegovo pravo ime. Potom joj je lažno predočio da je ostvarila dobitak veći od 38.000 kuna, ali da prije isplate dobitka mora u njegovo ime kladionici uplatiti proviziju veću od 4.800 kuna, što mu je oštećenica također povjerovala i uplatila traženi iznos. Okrivljenik je novac zadržao za sebe i oštetio 22-godišnjakinju za više od 6.300 kuna.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku izrekne kazna zatvora koja se neće izvršiti ako okrivljenik u roku od jedne godine ne počini novo kazneno djelo i ako ispuni posebnu obvezu vraćanja novca oštećenici u roku od tri mjeseca, navodi DORH.

Označeno u