Prevarili staricu (90) da im prepiše vlasništvo nad stanom u Varaždinu

VV | 16.2.2021. u 10:53h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje dvojice muškaraca starosti 60 i 56 godina, te žene starosti 48 godina.

Sumnja se da je 60-godišnjak kao službena osoba u obavljanju službene dužnosti na poticaj 56-godišnjaka došao u Dom za starije u Dugo Selo, a gdje je boravila 90-godišnjakinja te joj dao na potpis dokument Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju iako se u sadržaju dokumenta nalaze prava iz ugovora o doživotnom uzdržavanju koji je 90-godišnja misleći da potpisuje ugovor o doživotnom uzdržavanju potpisala, a koji ugovor je 60-godišnjak u ovlaštenom uredu kao službena osoba ovjerio.

Nakon toga je taj isti ugovor, fizički izmijenio sadržaj ugovora promijenivši mu pravnu osnovu. Izmijenjeni nevjerodostojni ugovor je službena osoba proslijedila na građanski odjel Općinskog suda u Varaždinu na uknjižbu, a kojom uknjižbom je 56-godišnjak postao vlasnik stana u Varaždinu.

Nakon što je 56-godišnjak postao vlasnik stana, 60-godišnjak je kao službena osoba na zahtjev 56-godišnjaka izradio novi darovni ugovor, kojim je 56-godišnjak darovao 48-godišnjakinji navedenu nekretninu iako je znao da je do nekretnine došao nevjerodostojnim ugovorom, te se temeljem darovnog ugovora 48-godišnjakinja vlasnički uknjižila i postala vlasnik stana. Putem Agencije za promet nekretninama je navedeni stan prodala za iznos od 40000 eura, te na taj način oštetila 90-godišnju ženu za iznos od oko 390 000 kuna.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela Zlouporaba položaja i ovlasti i Prijevare.