Pretjecao kolonu vozila pod utjacajem 2.59 promila alkohola, prijeti mu 43 000 kuna kazne Foto: Ilustracija

Pretjecao kolonu vozila pod utjacajem 2.59 promila alkohola, prijeti mu 43 000 kuna kazne

VV | 6.7.2020. u 14:17h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 4. srpnja oko 0.30 sati u ulici Stjepana Radića u Majerju, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 25-godišnjak. Navedeni je pretjecao kolonu vozila, pri čemu je prekoračio ograničenu brzinu u naselju za 52 km/h više od dopuštene. Također je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.59 g/kg.

Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, mladić je doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Nakon otrježnjenja, isti je uhićen te uz optužni prijedlog doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je određeno zadržavanje do 5 dana.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 43 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i izricanje 14 negativnih prekršajnih bodova te poništenje vozačke dozvole.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13  prometnih nesreća i to 6 s ozlijeđenim osobama i 7 s  materijalnom štetom.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 135 prekršaja.