ilustracija Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Presretačem zaustavili 43-godišnjaka koji je vozio pod utjecajem alkohola i bez vozačke, prijeti mu velika kazna

Varaždinske vijesti | 24.1.2022. u 10:15h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 21. siječnja oko 20.50 sati u Varaždinu, policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. „Presretačem“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 43-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.21 g/kg i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.

Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja. Obzirom da se radi o višestrukom recidivisti u činjenju istovrsnih prekršaja od počinitelja je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin gdje je zadržan do otriježnjenja.

Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana, ali je isti nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40 000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 23. siječnja u 00.30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 34-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.64 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.