Preminula i četvrta osoba teško ozlijeđena u nesreći u Turčinu

M.P./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 10:10h | Objavljeno u Crna kronika

Šezdesetogodišnjakinja, teško ozlijeđena u nesreći u Turčinu u nedjelju navečer u kojoj su poginule tri osobe, noćas je u varaždinskoj Općoj bolnici podlegla ozljedama.

- Noćas oko 00.21 sat iz odjela intenzivne njege varaždinske Opće bolnice zaprimljena je obavijest da je 60-godišnjakinja preminula od zadobivenih ozljeda - izvijestili su iz PU varaždinske.

Šezedesetogodišnjakinja je stradala kao suputnica na motociklu u sudaru dva automobila i dva motocikla. Nesreću je uzrokovao 18-godišnji vozač automobila koji je nepropisno pretjecao u nepreglednom zavoju. Zbog toga se sudario s dvojicom motociklista iz suprotnog smjera. Na mjestu nesreće poginula su obojica motociklista, jedna od suputnica kasnije je podlegla ozljedama u OB Varaždin, dok su se liječnici borili za život druge suputnice. Nažalost, i ona je preminula.

Ona je deveta žrtva u cestovnom prometu na području Varaždinske županije u 2016. godini.

Osamnaestogodišnjak koji je uzrokovao nesreću je priveden te će biti ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona te će protiv njega biti predloženo određivanje istražnog zatvora.

Prema čl. Kaznenog zakona iz 2011. godine, 18-godišnjaku bi prijetila kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, no izmjenama Kaznenog zakona iz 2012. godine ta je odredba članka znatno postrožena. Mladiću, ako mu se dokaže krivnja, prema odredbama KZ-a iz 2012. prijeti od tri do dvanaest godina zatvora.

>> Mladić (18) koji je skrivio prometnu nesreću s troje poginulih odveden u pritvor

>> FOTO Varaždin Breg: Dvije osobe poginule, četiri prevezene u bolnicu

>> Dvije osobe poginule u teškoj nesreći na Varaždin Bregu