Preko Facebooka maloljetnici nudio novac za seksi slike?!

Denvno/DORH | 17.9.2020. u 18:10h | Objavljeno u Crna kronika

Vanjski surednik i novinar Jutarnjeg, navodno je putem Facebooka mamio maloljetnu djevojčicu, koja je tek završila osnovnu školu. Tražio je od nje da se razgoliti, slika i potom mu pošalje fotografiju. Zauzvrat bi joj dao novac, ona se nećkala i odbila ga je, rekla mu je da je premlada za to.

- S 15 neke cure idu u Milano, a neke se igraju ispred zgrade…Sve zavisi o ambicijama - napisao je navodno u jednoj od poruka prema maloljetnici, doznaje neslužbeno, portal dnevno.hr.  Kako je došlo do toga? Preporučila ju je, navodno, njezina poznanica, a cijeli slučaj stigao je na vidjelo nakon što su njezini roditelji doznali za dopisivanje i pravodobno reagirali.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika (1969.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo mamljenje djece za zadovoljenje spolnih potreba. Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 51-godišnjak putem društvenih mreža stupio u kontakt sa ženskom osobom mlađom od petnaest godina te ju za novčanu nagradu fotografirao u neprimjerenim pozama. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon provedene dokazne radnje ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama - stoji na stranicama DORH-a.