Prekinuto suđenje Šišakoviću zbog vještačenja o raspravnoj sposobnosti Foto: VV arhiva / ilustracija

Prekinuto suđenje Šišakoviću zbog vještačenja o raspravnoj sposobnosti

| 30.1.2019. u 12:35h | Objavljeno u Crna kronika

Na varaždinskom je Županijskom sudu prekinut postupak protiv Daria Šišakovića, kojem se sudi zbog pokušaja ubojstva Roberta Matanića u kaznionici u Lepoglavi 19. ožujka 2015. godine.

Kako se navodi u optužnici, Matanića, koji je bio na izdržavanju kazne zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, Šišaković je tijekom vježbanja više puta udario utegom u glavu, a život mu je spašen zahvaljujući adekvatnoj intervenciji u Općoj bolnici u Varaždinu, odnosno kasnijem liječenju vrlo teških ozljeda lubanje zbog kojih je bio i u komi.

Do prekida je došlo jer je sud zatražio vještačenje o raspravnoj sposobnosti Šišakovića, koji je prošlog petka pao tijekom šetnje u kaznionici u Glini gdje izdržava kaznu za ubojstvo zagrebačke profesorice Dijane Ćulibrk. Tom mu je prilikom natučen lijevi kuk, koji bi trebao operirati zbog bolova na koje se žalio nakon još prije šest godina kada je pao s kreveta. S obzirom na to da je sada pao na isti kuk za koji je već ranije pribavio dokumentaciju potrebnu za operaciju, čiji termin još nije određen, sud je naložio da se tijekom vještačenja utvrdi je li sposoban pratiti raspravu, odnosno sjediti u sudnici.

Naime, okrivljeni se žalio da ne može sjediti i pratiti raspravu, koja je jučer trajala više od sedam sati, i to dobrim dijelom zato što su okrivljeni i njegova braniteljica postavljali gotovo ista pitanja svjedoku, točnije pravosudnom policajcu.

Danas je trebao svjedočiti Igor Matanović, koji je u kaznionici na izdržavanju kazne za ubojstvo, ali se Šišaković usprotivio da se sasluša samo u nazočnosti njegove braniteljice, a isto tako ponovio je jučerašnji zahtjev za isključivanje javnosti zbog zaštite svog osobnog i obiteljskog života, kao i svjedoka. Sud je to, međutim, odbio, kao i njegov zahtjev za izuzeće sudaca porotnika.