Nije pazio: 40-godišnjak se zaletio u vozilo Hitne pomoći pred naplatnim kućicama u Varaždinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Nije pazio: 40-godišnjak se zaletio u vozilo Hitne pomoći pred naplatnim kućicama u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 30.12.2019. u 14:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te šest prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Dvije osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 27. prosinca oko 13 sati na autocesti A-4, kod naplatne postaje Varaždin. Muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom izlaznim krakom autoceste u smjeru naplatne postaje Varaždin te je zbog nedržanja potrebnog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim dijelom svog vozila udario u stražnji dio specijalnog vozila hitne medicinske pomoći kojim je ispred njega upravljao 35-godišnjak, koji je usporavao ispred naplatne postaje. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 35-godišnji vozač i 56-godišnja putnica iz vozila hitne pomoći. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozljede za sad nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 28. prosinca oko 14.30 sati u Gornjoj Voći. Mladić u dobi od 23 godine upravljao je neregistriranim motociklom nerazvrstanom cestom, a tom se prilikom nije kretao što bliže desnom rubu kolnika. U jednom je trenutku prednjim dijelom motocikla udario u prednju stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 23-godišnji vozač. Prevezen je u Opću bolnicu Varaždin, odakle se samovoljno udaljio.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 29. prosinca oko 0.20 sati, u Varaždinskoj ulici u Bartolovcu, ozlijeđen je 23-godišnji mladić. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg iz smjera Trnovca Bartolovečkog u smjeru Šemovca. U jednom je trenutku vozilom sišao ulijevo van kolnika i prednjim dijelom vozila udario u dvorišnu ogradu i ormarić plinske instalacije. Pritom je lakše ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena na mjestu događaja.

U nedjelju, 29. prosinca oko 2 sata u Novom Marofu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Djevojka u dobi od 24 godine upravljala je osobnim vozilom Ulicom Otona Ivekovića te se dolaskom do raskrižja sa Zagorskom ulicom nije zaustavila na znak obveznog zaustavljanja već je ušla u raskrižje, zbog čega je u desnu bočnu stranu njenog vozila prednjim dijelom udarilo osobno vozilo kojim je Zagorskom ulicom iz smjera Madžareva upravljao 18-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđena 18-godišnja putnica iz vozila 18-godišnjaka te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Označeno u