Pozajmice nije ni mislila vratiti, najam vozila plaćati, kao ni popravak svog auta, noćenja, bicikl..

vv / dorh | 3.8.2019. u 21:14h | Objavljeno u Crna kronika
Nakon što ju je policja nedavno kazneno prijavila za više prijevara, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenih djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona, produljene prijevare iz čl. 236. st. 1. u svezi čl. 52. KZ-a i oštećenja tuđe stvari.

Okrivljenu se tereti da je u travnju ove godine u Varaždinu ishodila od dvoje oštećenika pozajmicu novca, lažno predočivši da će vratiti novac do 1. svibnja, iako nije imala namjeru vratiti novac, ali su joj oni povjerovali i predali joj više od 20.000,00 kuna, koji im ona nije vratila.

Tereti ju se i da je ishodila od dva trgovačka društva i obrta najam osobnih automobila i teretnog vozila, lažno predočivši da će uredno platiti najam, iako nije imala namjeru plaćanja najma, ali su joj oni povjerovali i predali vozila na korištenje, nakon čega ona nije platila najam u iznosu od više od 20.000,00 kuna. Okrivljenicu se tereti da je na jednom unajmljenom vozilu namjerno probušila jastuk zračnog ovjesa. Ujedno, tereti ju se da je u travnju 2019. godine dovezla svoj osobni automobil u automehaničarsku radionicu tražeći hitni popravak, lažno predočivši da će sve radove uredno platiti, iako to nije namjeravala učiniti, ali joj je vlasnik povjerovao i izvršio popravak u vrijednosti od 9.800,00 kuna, no ona nije nakon preuzimanja vozila ništa platila.

Okrivljenicu se tereti da se 11. lipnja 2019. u trgovini u Novom Marofu lažno predstavila kao zaposlenica trgovačkog društva iz Varaždina i ishodila od prodavačice da joj preda jedan bicikl i drugu robu u vrijednosti od gotovo 4.000,00 kuna, lažno joj predočivši da će društvo platiti preuzetu robu.

Na teret joj se stavlja i da je 26. lipnja 2019. u ugostiteljskom objektu za smještaj u Maruševcu ishodila za sebe i još dvije osobe usluge tri noćenja lažnim predočavanjem da će usluge u iznosu većem od 1.500,00 kuna uredno platiti, no napustila je objekt ne plativši ništa.

Vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo 24-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.