Potjera u Međimurju: Policajci trojac najprije ganjali u autu, a potom i trčali za njima

M.P./Varaždinske vijesti | 5.1.2018. u 11:45h | Objavljeno u Crna kronika

Iz Policijske uprave međimurske izvijestili su o nesvakidašnjem događaju u subotu, 30. prosinca.

Naime, njihova je ophodnja toga dana oko 18.50 sati u Ulici Josipa Bajkovca u Savskoj Vesi uočila "Daewoo Tico" virovitičkih registarskih oznaka, crvene boje, te su provjerom utvrdili kako te registarske oznake pripadaju istom modelu vozila, ali zelene boje.

Obzirom da je postojala sumnja na počinjenje kaznenog djela, ophodnja je pokušala zaustaviti vozilo, ali nepoznati vozač nije postupio po naredbi policijskih službenika da zaustavi vozilo izraženo pomoću svjetlosnih i zvučnih znakova s policijskog vozila već se nastavilo kretati iz pravca Savske Vesi u pravcu Totovca. Tamo se nakon potjere zaustavilo na poljskom putu, nakon čega su se tri nepoznate osobe iz vozila dale u bijeg u polje.

Policijski službenici koji su bili u potjeri sustigli su dvije muške osobe s područja općine Nedelišće koji su bili putnici u vozilu, dok je nepoznati vozač pobjegao u polje te je naknadno pronađen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad 20-godišnjakom sa šireg područja općine Mala Subotica, sumnja se da je počinio kazneno djelo te protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Označeno u