Postanite policajac: otkrijte što radi granična, prometna i krim policija i je li teško biti specijalac Foto: PU varaždinska/Ilustracija/Arhiva VV

Postanite policajac: otkrijte što radi granična, prometna i krim policija i je li teško biti specijalac

IHR/Varaždinske vijesti | 6.4.2019. u 09:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijska uprava varaždinska poziva sve zainteresirane građane da se u srijedu, 10. travnja od 10 do 12 sati pridruže pripadnicima policije u i ispred sportske dvorane Druge Gimnazije Varaždin, Hallerova aleja 6a.
Naime, Policijska akademija i Policijska škola "Josip Jović" pokrenuli su niz promotivnih aktivnosti kojima se promovira Policijska škola.
Prva u nizu aktivnosti bit će predstavljanje raznih rodova policije. Tako će zainteresirani imati priliku vidjeti opremu i tehniku koju koriste temeljna, prometna, granična, specijalna, interventna i kriminalistička policija. Osim toga, predviđene su pokazne vježbe policijskih demo timova prilikom uprave i rukovanja vatrenim oružjem, demonstracija borilačkih vještina, uporaba sredstava prisile, prezentacija očevida kaznenog djela i prometne nesreće.
Također, svi zainteresirani će imati priliku na improviziranom poligonu provjeriti razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu i dobiti sve potrebne informacije oko upisa i školovanja u Policijskoj školi.

postani-pravi-heroj-nasih-ulica.jpg