Policiji predano 11 ručnih bombi M-75 i automatska puška

J.Š./ Varaždinske vijesti | 23.4.2021. u 14:58h | Objavljeno u Crna kronika

U četvrtak, 22. travnja, u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“, dvije osobe koje su željele ostati anonimne, dragovoljno su predale minsko eksplozivna sredstava. Jedna je osoba predala 11 ručnih bombi M-75, dok je druga osoba predala automatsku pušku CZ M70, jednu pušku zastava M48 i više od stotinu komada streljiva raznih kalibara.

- Podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja – manje tragedija“ te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Napominjemo građanima da ne donose oružje ili eksplozivna sredstva sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju - kažu iz PU varaždinske.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, a ujedno je zajamčena anonimnost dojave.

Označeno u