Policija ulovila osumnjičene za provalu i krađu od 20 tisuća eura

VV | 13.3.2023. u 10:30h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21, 27 i 29-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe provaljivanjem. Oni su, kako se sumnja, 10. ožujka u Ludbregu, provalili u kancelariju jednog ugostiteljskog objekta u vlasništvu 59-godišnjaka i otuđili novac. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 20 000 eura. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U petak, 10. ožujka, temeljem naredbe Općinskog suda u Varaždinu, policijski službenici PU varaždinske, izvršili su pretraga doma i pripadajućih prostorija kojima se koristi 23-godišnjak. U pretrazi je pronađena mješavina zelene biljne materije nalik na drogu marihuanu i rezanog duhan ukupne težine 2,1 grama, pvc smotuljak u kojem se nalazila zelena biljna materija nalik na drogu marihuanu težine 2 grama i precizna digitalna vaga. Protiv 23-godišnjaka će se podnijeti prekršajni nalog.

U subotu, 11. ožujka u mjestu Donje Vratno, nepoznati počinitelj je provalio u kuću u vlasništvu 54-godišnjaka te otuđio nakit. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 200 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Tijekom noći 10/11. ožujka u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz rezervoara vlaka u vlasništvu javnog poduzeća za prijevoz putnika, otuđio nekoliko stotina litara dizel goriva. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 260 eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom noći 11/12. ožujka u jednom ugostiteljskom objektu u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iskoristio nepažnju 33-godišnjakinje i iz torbe otuđio novčanik s dokumentima i novcem. Nedugo nakon toga 33-godišnjakinja je na prostoru parkirališta ugostiteljskog objekta pronašla svoj novčanik sa svim dokumentima, dok je iz istog nedostajao samo novac u iznosu od oko 30 eura. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 12. ožujka, u mjestu Dubovica, nepoznati počinitelj je ušao u obiteljsku kuću u vlasništvu 46-godišnjaka te otuđio novac. Visina materijalne štete procjenjuje se na preko tisuću eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.