Policija ulovila 25-godišnjaka u pijanoj vožnji u Ludbregu, pokušao pobjeći

VV | 10.5.2021. u 13:55h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 8. svibnja oko 23.40 sati u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.05 g/kg upravljao 25-godišnjak. Prilikom zaustavljanja službenim vozilom pomoću zvučnih i svjetlosnih signala te stop palicom, navedeni nije postupio po znaku policijskih službenika, već se nastavio kretati vozilom i pokušao pobjeći. Isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća i to 5 s ozlijeđenim osobama i 7 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 158 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 41 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 37 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena nepropisna brzina iznosila je 84 km/h, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 2.335 g/kg.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.