Policija u Ludbregu uhvatila 41-godišnjaka u pijanoj vožnji, napuhao je 3,03 promila

| 15.5.2023. u 10:00h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 13. svibnja oko 20.30 sati u Vinogradskoj ulici u Ludbregu, u nadzoru prometa, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 3.03 promila upravljao 41-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg gdje je u smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 14. svibnja u 23.40 sati, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg u mjestu Sigetec Ludbreški, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 65-godišnjak. Isti je bio pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio ponuđeni mu alkotest, kao i vađenje krvi i izuzimanje urina. S obzirom da je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s daljnjim vršenjem prekršaja pod vidnim utjecajem alkohola, priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 8 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 240 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 24 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 48 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 120 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.03 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su dva vozača zadržana i smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.