Policija u akciji Alkohol iz prometa isključila 12 vozača, dvojicu zadržala... Foto: ilustracija / Pixabay

Policija u akciji Alkohol iz prometa isključila 12 vozača, dvojicu zadržala...

Varaždinske vijesti | 11.2.2019. u 20:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u noći s 9. na 10. veljače od 21 do 5 sati proveli operativnu akciju "Alkohol". Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, te 21 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, bilo je 11 vozača osobnog vozila te jedan vozač teretnog vozila. Najviša koncentracija alkohola od 2.11 g/kg, utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača u Varaždinu. Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su zadržani u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policija je također izvijestila da su jučer, 10. veljače u 15.55 sati u Križovljanu, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2.59 g/kg upravljao 39-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg te smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Zabilježen je i još jedan slučaj recidivista. U subotu, 9. veljače oko 17 sati u Ulici Miroslava Krleže u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg i za vrijeme pravomoćno izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Upravljao je Biškupečkom ulicom u smjeru Miroslava Krleže. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti, prešao je vozilom ulijevo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera te je tom prilikom bočnim retrovizorom udario u retrovizor vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak. Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta.

- S obzirom na to da se radi o višestrukom povratniku u počinjenju istih i sličnih prometnih prekršaja koji ima više pravomoćnih presuda zbog istovrsnih prekršaja, isti je uhićen i uz Optužni prijedlog doveden na prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu s prijedlogom određivanja zadržavanja odnosno kazne zatvora u trajanju do 60 dana. Nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, 33-godišnjak je pušten na slobodu, te će se protiv istog provesti redovan prekršajni postupak - izvijestila je policija.