Policija tijekom vikenda zaustavila trojicu pijanih recidivista Foto: ilustracija

Policija tijekom vikenda zaustavila trojicu pijanih recidivista

Varaždinske vijesti | 28.9.2020. u 16:51h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 26. rujna u 20.45 sati u Hrženici, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,93 g/kg, te da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja.

- Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Osumnjičeni je uz Optužni prijedlog priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje je nakon saslušanja od strane sutkinje pušten na slobodu - priopćila je PU varaždinska.

Istog su dana, 26. rujna, u 23.45 sati u Topličkoj ulici u Gornjem Knegincu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 23-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnesen je Prekršajni nalog.

U nedjelju 27. rujna, oko 19.35 sati, u Optujskoj ulici u Varaždinu policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 41-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,92 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv osumnjičenog podnesen je Optužni prijedlog.