Policija pronašla mladiće koji su ukrali zastavu sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija pronašla mladiće koji su ukrali zastavu sa zgrade Vijeća srpske nacionalne manjine

Varaždinske vijesti | 6.4.2022. u 13:13h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića u dobi od 21 godine zbog sumnje da su počinili kazneno djelo "Oštećenje tuđe stvari".

- Oni su, kako se sumnja, tijekom noći 1./2. travnja u Ulici Alojzija Stepinca u Varaždinu, s vanjskog dijela prostorija Vijeća jedne nacionalne manjine, izbacili iz ležišta metalni stalak na kojem su bile tri zastave i bacili ga u dvorište te otuđili zastavu navedene nacionalne manjine. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz policije.

Također, u ponedjeljak, 4. travnja oko 22 sati, nepoznati je počinitelj s vanjskog dijela trgovine u Sračincu, skinuo i otuđio bakrene cijevi za odvodnju oborinskih voda te onesposobio nadzornu kameru. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.