Policija potvrdila kako je muškarac (53) pustio plin i uzrokovao eksploziju

D.P./Varaždinske vijesti | 8.11.2016. u 08:53h | Objavljeno u Crna kronika

U stanu na adresi Ulica braće Radića 7 u Varaždinskim Toplicama jučer oko 17.30 sati došlo je do eksplozije plina u stanu u kojoj su poginule dvije osobe. Iz varaždinske policije izvijestili su kako je eksploziju namjerno uzrokovao 53-godišnji muškarac koji je pustio plin.

O tome je obavijestio i policiju koja je odmah izašla na mjesto događaja te obavijestila službe za distribuciju plina i struje, te vatrogasce.

- Na mjestu događaja policijski službenici su osigurali i zatvorili ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu, te su zbog pojačanog mirisa plina zatvorili ventil na vanjskom dijelu zgrade. U trenutku zatvaranja, oko 17.20 sati došlo je do eksplozije u lijevom djelu stambene zgrade - poručili su iz policije dodavši kako je uslijed detonacije ozljede je zadobio jedan policijski službenik starosti 29 godina.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, koji su iz ruševina izvadili dvije žene starosti 78 i 85 godina i jednog muškarca starosti 64 godine. Isti su zadobili ozljede te su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. 

Prilikom pregleda kuće pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Identitet nije utvrđen, ali se sumnja da je riječ o dojavitelju starosti 53 godine.

Ulica Braće Radić u Varaždinskim Toplicama i dalje je zatvorena je za sav promet.