Vikend na cestama: utvrđeno 219 prekršaja, dva vozača uhićena

vv | 31.7.2023. u 19:32h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 7 prometnih nesreća i to 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 4 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 58 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 52 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 85 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 219 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.15 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 85 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa dok su dva vozača uhićena te će biti dovedeni na nadležni Prekršajni sud u Varaždinu.

Vozili pod zabranom

U subotu, 29. srpnja, oko 08.50 sati u mjestu Lukačevec Toplički, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je u vrijeme kad mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova upravljao 65-godišnjak. S obzirom da je navedeni višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, priveden je u Policijsku postaju Novi Marof te će uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja biti doveden sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.

U subotu, 29. srpnja, oko 15.40 sati u mjestu Martijanec, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.15 promila, i u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljana motornim vozilima B kategorije, a vozačka dozvola ukinuta poradi sakupljenih bodova, upravljao 54- godišnjak. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja isti je priveden u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 30. srpnja doveden je sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 8 dana zatvora. Također je od istog privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao.