Policija istražuje tko je odgovoran za požar u objektu seoskog turizma u Beretincu Foto: VV arhiva / ilustracija

Policija istražuje tko je odgovoran za požar u objektu seoskog turizma u Beretincu

Varaždinske vijesti | 23.10.2019. u 14:09h | Objavljeno u Crna kronika

- Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 41-godišnjakinje kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj od 21. do 22. listopada provalio u turistički objekt seljačkog domaćinstva u Beretincu, gdje je u prostoriji za goste uporabom otvorenog plamena izazvao požar na jednom od drvenih stolova, uslijed čega se požar proširio na druge drvene stolove - priopćila je PU varaždinska.

U požaru je izgorjelo nekoliko stolova i stolaca, dok su zidovi i stropovi začađeni, a visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

- Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovoga kaznenog djela te podnose kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo "Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom" - naveli su iz policije.

Javna vatrogasna postrojba Varaždin izvijestila pak je da su 22. listopada u 10:39 sati zaprimili dojavu o požaru kuće u Beretincu, u Ulici Rade Končara 27a.

- Na intervenciju smo izašli s navalnim vozilom i autocisternom te je istodobno upućen DVD Beretinec. Dolaskom na mjesto utvrdili smo da je gorio objekt seoskog turizma Šinko u prizemnom dijelu, no aktivnog požara više nije bilo. Primjetili smo znakove eksplozije jer su bila razvaljena vrata te popucana stakla na prozorima. Pregledom termokamerom ustanovili smo da je temperatura u objektu pala te nema potrebe za bilo kakvim gašenjem ili hlađenjem i našom intervencijom. Na mjestu intervencije je ostao dežurati DVD Beretinec - izvijestili su iz JVP Varaždin.

Označeno u