Policija identificirala osumnjičene za koje se vjeruje da su pretukli Hrvata u Irskoj Foto: Ilustracija

Policija identificirala osumnjičene za koje se vjeruje da su pretukli Hrvata u Irskoj

vv | 16.4.2024. u 17:37h | Objavljeno u Crna kronika

Irish Independent piše kako je irska policija pretražila dom osumnjičenog vođe bande za koju se vjeruje da je nasmrt pretukla Hrvata Josipa Štroka te kako su zaplijenili mobitel. 

Policija, kako prenosi Index, identificirala četvoricu osumnjičenih za ubojstvo Josipa Štroka (31), koji je preminuo nakon divljačkog napada u Clondalkinu 30. ožujka. Štroka i njegovog prijatelja napala je banda dok su šetali predgrađem Dublina, na zapadu grada, nešto poslije 22 sata u noći. Istražitelji su sada identificirali četvoricu muškaraca za koje vjeruju da su bili uključeni u napad, uključujući i navodnog vođu. Vođa bande otprije je poznat policiji jer je protiv njega u prošlosti vođena istraga za kaznena djela povezana s drogom. Također je poznat po objavljivanju desničarske retorike i poruka protiv imigranata.

Policija je prikupila i snimke nadzornih s raznih lokacija u tom području i pretražila je brojne nekretnine. Index prenosi kako se vjeruje da je četvoricu muškaraca koji su sudjelovali u napadu na mjesto događaja pozvala treća strana nakon što su dvojica Hrvata izašla iz autobusa u blizini mjesta gdje se napad dogodio nakon 22 sata.