Policija će za vikend pojačano nadzirati vozite li pijani, telefonirate li....

M.P./Varaždinske vijesti | 19.1.2018. u 08:09h | Objavljeno u Crna kronika

Obzirom na pogoršanje stanja sigurnosti u prometu tijekom 2017. godine na području čitave Hrvatske, kada je u prometu smrtno stradala 331 osoba (povećanje za osam posto u odnosu na 2016. godinu) te nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja i u prvim danima 2018. godine, policijski službenici Policijske uprave varaždinske će tijekom idućeg vikenda, naročito tijekom noći s petka na subotu i sa subote na nedjelju, provoditi pojačane mjere u nadzoru cestovnog prometa.

- Pojačane mjere provodit će se na način da će se osigurati kontinuirana nazočnost policijskih službenika na cestama i prioritetne aktivnosti usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje tzv. "četiri glavne ubojice u prometu", odnosno prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nedopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa od strane vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisnom prijevozu djece te nepropisne uporabe mobitela - najavili su iz PU varaždinske.

Ovim su putem pozvali građane da svojim propisnim ponašanjem u prometu pridonesu poboljšanju stanja sigurnosti cestovnog prometa.

Označeno u