Sindikat policije o samoubojstvu policajke S. Vugrinec: Mobbing je bio okidač?

| 26.6.2017. u 14:17h | Objavljeno u Crna kronika

Mjesec dana otkako je njeno tijelo pronađeno u automobilu na parkiralištu uz Opću bolnicu u Murskoj Soboti, utvrđeno je kako je policajka Suzana Vugrinec počinila samoubojstvo.

Policijska službenica za maloljetničku delikvenciju u Službi kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske, podsjetimo, nestala je u nedjelju, 21. svibnja, a četiri dana nakon potrage pronađena je na stražnjem sjedalu svog zaključanog Renault Clija.

Službenici Policijske uprave Murska Sobota očevidom nisu utvrdili sumnju koja bi upućivala na izvršenje kaznenog djela, a budući da ni obudukcijom provedenoj na Institutu za sudsku medicinu u Ljubljani nije utvrđen točan uzrok njene smrti, zatražena su dodatna vještačenja.

Histološka pretraga i kompletna toksikologija pokazale su kako je Vugrinec pred smrt uzela veću količinu antidepresiva. 

- Uzrok smrti je akutno trovanje kombinacijom psihoaktivnih lijekova. Radi se najverovatnije o namjernom uzimanju, odnosno o samoubojstvu - rekao nam je protekli tjedan prof.dr. Jože Balažic, predstojnik Instituta za sudsku medicinu u Ljubljani. Njena obitelj, prijatelji i kolege i dalje pokušavaju shvatiti razloge njenog nestanka, a potom i tragičnog završetka potrage. Uvjereni su kako je u pitanju bio njen posao. Vugrinec je, naime, željela promijeniti radno mjesto, a što su potvrdili i u PU varaždinskoj...

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u