Policajcima vikao "Vi ste p**** materina! Vi ste niko i ništa! Ja sam iz Bosne!" Foto: Pexels / ilustracija

Policajcima vikao "Vi ste p**** materina! Vi ste niko i ništa! Ja sam iz Bosne!"

Varaždinske vijesti | 14.9.2021. u 20:29h | Objavljeno u Crna kronika

Općinski sud u Varaždinu u prekršajnom predmetu protiv okrivljenog I.P., radi prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, povodom podnijetog optužnog prijedloga Policijske uprave varaždinske od 25. travnja, 10. kolovoza izdao je prekršajni nalog.

U nalogu se navodi da je okrivljeni I.P. kriv što je 22. travnja oko 00:20 sati na prostoru terase u sklopu benzinske postaje u Bartolovcu narušavao javni red i mir tako što je, pod vidnim utjecajem alkohola, prilikom postupanja počeo vikati i vrijeđati policijske službenike govoreći im: "Vi ste p**** materina! Vi ste niko i ništa! J*** te Bog i državi! Ja sam iz Bosne!".

- Dakle, vrijeđao je službene osobe prilikom obavljanja službe, čime je počinio prekršaj iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa mu se radi toga izriče novčana kazna u iznosu od 1.140 kuna - navodi se u prekršajnom nalogu.

Okrivljeniku se u novčanu kaznu uračunava vrijeme koje je proveo u policijskoj postaji, po naredbi o smještanju u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, i to od 22. travnja od 00,35 sati do 22. travnja 2021. do 12 sati, kao jedan dan zatvora, što iznosi 300 kuna novčane kazne, slijedom čega okrivljeniku preostaje za platiti 840 kuna novčane kazne.

Ako u roku koji mu je određen za plaćanje novčane kazne uplati 2/3 preostalog iznosa novčane kazne, dakle iznos od 560 kuna, smatrat će se da je izrečena novčana kazna u cjelini plaćena. Ukoliko okrivljenik u roku koji mu je određen za plaćanje novčane kazne ne plati 2/3 izrečene kazne, onda je okrivljenik dužan platiti iznos od 840 kuna, po nalogu za nacionalna plaćanja, sve do prisilne naplate. Novčanu kaznu dužan je platiti u roku od 30 dana po pravomoćnosti prekršajnog naloga.

Protiv ovog prekršajnog naloga okrivljenik ima pravo prigovora Općinskom sudu u Varaždinu u roku od osam dana od primitka prekršajnog naloga.