FOTO Policajci nadmašili motoriste u poznavanju propisa, ali i vožnji Foto: PU varaždinska

FOTO Policajci nadmašili motoriste u poznavanju propisa, ali i vožnji

M.P./Varaždinske vijesti | 17.4.2018. u 08:21h | Objavljeno u Crna kronika

U suradnji s Autoškolom „Crnković“, Stanicom za tehnički pregled „Autoservisni centar“ d.d. i agencijom za marketing i usluge „Brzi mediji“, PU varaždinska je u subotu na poligonu Autoškole „Crnković“ u Kućanskoj ulici u Varaždinu organizirala susret policijskih službenika-motociklista i predstavnika i članova motoklubova s područja varaždinske županije.

Tema sastanka bilo je stanje sigurnosti u cestovnom prometu s posebnim osvrtom na stradanje mopedista i motociklista, kojih je prošle godine stradalo ukupno 36, od kojih je 11 zadobilo teške tjelesne ozlijede, 24 lake tjelesne ozlijede, dok je jedan mopedist smrtno stradao.

Nakon održanog sastanka, kapelan Policijske kapelanije Policijske uprave varaždinske, vlč. Ivica Horvat blagoslovio je sve sudionike i vozila, te je uslijedilo natjecanje policijskih službenika-motociklista i članova motoklubova u poznavanju prometnih propisa i spretnosti u vožnji motociklom na poligonu.

Najbolji u poznavanju prometnih propisa bio je policijski službenik Danijel Martan iz Postaje prometne policije Varaždin, dok je najbolji u vožnji spretnosti motociklom bio Antonio Vincek iz Policijske postaje Ivanec.

Tijekom održavanja susreta svi mopedisti i motociklisti imali su mogućnost obavljanja sigurnosno-preventivnog tehničkog pregleda svog vozila, kojeg su obavljali nadzornici tehničke ispravnosti Stanice za tehnički pregled vozila „Autoservisni centar“ d.d.

Najboljim natjecateljima su PU varaždinska i STP „ASC“ d.d. uručene diplome iz poznavanja prometnih propisa i spretnosti upravljanja motociklom, kao i simbolične nagrade, a nakon čega je uz prigodni domjenak uslijedilo druženje članova moto klubova i policijskih službenika.

Galerija slika