Podignuta optužnica za krvavi obračun u Paragu koji je završio smrću 59-godišnjakinje

VV | 25.2.2022. u 13:46h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. veljače 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1999. i 1994.) zbog počinjenih kaznenih djela ubojstva  i pet pokušaja ubojstva.

Optužnicom se okrivljenog 23-godišnjaka i okrivljenog 28-godišnjaka tereti da su 24. kolovoza 2021. u Paragu, zajedno držeći automatsku pušku, usmjeravajući pušku s lijeva na desno, ispalili rafal i ispucali više metaka prema šest osoba koje su bile na dvorištu ispred kuće s druge strane ceste. Tereti ih se da su mecima pogodili 59-godišnjakinju i nanijeli joj prostrijelne rane desnog bedra i trupa od kojih je iskrvarila i preminula, dok je još pet osoba zadobilo teške ozljede, a opasnost po život otklonjena je hitnom medicinskom intervencijom.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu je prihvatilo prijedlog državnog odvjetništva i produljilo im istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela.