Podignuta optužnica protiv Rumunja koji su nakon krađe mobitela pokušali pregaziti policajce

VV | 25.2.2022. u 08:24h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. veljače 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice državljana Rumunjske (1996. i 1977.) zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, pokušaja teške tjelesne ozljede i teške krađe.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 2. rujna 2021. oko 1:00 sat u Varaždinu, maljem razbili staklena vrata prodavaonice tehničkom robom i iz nje uzeli i spremili u osobni automobil više mobilnih telefona, pametnih satova i drugih predmeta ukupne vrijednosti veće od 220.000,00 kuna. Potom su se vozilom udaljili ali su tijekom vožnje jugozapadnom obilaznicom Varaždina naišli na službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika interventne jedinice policije koji su tragali za počiniteljima teške krađe, pa su skrenuli s ceste na poljski put, ali im je policijsko vozilo prepriječilo put i onemogućilo prolaz. Nakon što su policijski službenici izašli iz vozila i naredili okrivljenicima da stanu i izađu, a jedan od njih je ispalio u zrak tri hica iz službenog pištolja, okrivljeni 45-godišnjak je, tereti ga se, naglo velikom brzinom krenuo vozilom prema njima. Policijski službenici su izbjegli nalet vozila brzim skokom u stranu.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se obojici okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.