Podignuta optužnica protiv dvojice zbog pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe

VV | 28.12.2021. u 09:52h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. prosinca, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1996. i 2001.) zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe.

Okrivljenog 25-godišnjaka i 20-godišnjaka tereti se da su 27. kolovoza 2021. na otoku u Dravi kod mjesta Gornji Kuršanec, razbili prozorsko staklo i ušli u vikendicu u vlasništvu 56-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz nje uzeli više komada raznog alata i ribički pribor, ali ih je prije odlaska zatekao vlasnik kojeg su fizički napali maljem i bokserom u cilju da ga usmrte kako bi spriječili da ih se otkrije za počinjenu provalu. Tereti ih se da su ga potom bacili u vodu i čamcem krenuli za njim te ga ponovno napali i držali ga pritisnutog ispod površine vode, pri čemu je 56-godišnjak ispustio iz ruku ruksak u kojem je bio mobitel, razni alat i drugi predmeti, što su sve okrivljenici uzeli i pobjegli.

Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i obojici okrivljenika produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.