Podignuta optužnica protiv 74-godišnjaka za nasilje protiv vlastite supruge Foto: Ilustracija

Podignuta optužnica protiv 74-godišnjaka za nasilje protiv vlastite supruge

VV | 11.6.2020. u 18:55h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. lipnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv uhićenog hrvatskog državljanina (1946.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede.

Okrivljenog 74-godišnjaka tereti se optužnicom da je 7. travnja 2020. u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, više puta šakom udario svoju suprugu u predio prsnog koša, a zatim joj pokušao oko vrata staviti remen, ali je ona pružila fizički otpor i pokušala pobjeći, pa je došlo do hrvanja u kojem je oštećenica zadobila tešku ozljedu (prijelom kosti lijevog stopala).

Okrivljenik se nalazio u istražnom zatvoru po rješenju sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je prihvatila prijedlog državnog odvjetnika za određivanje istražnog zatvora. Povodom žalbe okrivljenika, Županijski sud u Varaždinu je 1. lipnja 2020. ukinuo istražni zatvor i odredio okrivljeniku mjere opreza zabrane približavanja supruzi, zabrane uspostavljanja i održavanja veze s njom i zabranu njenog uhođenja i uznemiravanja te udaljenje iz doma.

Okrivljenik je, međutim, 6. lipnja 2020. prekršio mjere opreza udaljenja iz doma i zabrana u odnosu na suprugu, pa se vratio u obiteljsku kuću i fizički napao suprugu tako da ju je bacio na krevet i bio fizički nasilan prema njoj te joj nanio tjelesne ozljede.

Protiv okrivljenika je predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.