Podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka, pokušao je pregaziti policajca Foto: VV arhiva / ilustracija

Podignuta optužnica protiv 19-godišnjaka, pokušao je pregaziti policajca

Varaždinske vijesti | 19.10.2021. u 20:39h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. listopada, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2002. godište) zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva i prisile prema službenoj osobi.

- Okrivljenog 19-godišnjaka tereti se da je 10. srpnja 2021. u Varaždinu, upravljao osobnim automobilom i, nakon što su mu pripadnici interventne jedinice policije u službenom vozilu iza njega svjetlosnim i zvučnim signalima dali zapovijed da se zaustavi radi utvrđivanja identiteta osoba u vozilu koje su prethodno vrijeđale policijske službenike, nije zaustavio vozilo, već je velikom brzinom nastavio vožnju bježeći policiji kroz mjesta Sračinec i Hrašćica gdje je na raskrižju naišao na zaustavljeno policijsko vozilo koje mu je prepriječilo put, a policijski službenik je stajao na pločniku kraj vozila - navode iz županijskog državnog odvjetništva.

>> Prilikom potjere 19-godišnjak pokušao pregaziti policajca u Hrašćici

Okrivljenom 19-godišnjaku stavlja se na teret da je tada, radi bijega, brzinom od oko 75 km/h prešao vozilom na pločnik i krenuo prema policijskom službeniku pristajući da ga vozilom usmrti. Policijski službenik je izbjegao nalet vozila naglim odskokom u stranu. Okrivljenik je zaustavljen i spriječen u daljnjoj vožnji djelovanjem više policijskih ophodnji na jugozapadnoj obilaznici Varaždina.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.