Podignuta optužnica bankaru koji je oštetio banku za iznos od gotovo 2,5 milijuna kuna Foto: Ilustracija

Podignuta optužnica bankaru koji je oštetio banku za iznos od gotovo 2,5 milijuna kuna

| 2.2.2018. u 21:17h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu danas je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene ili poslovne isprave iz čl. 279. st. 1. i st. 2. KZ-a.

Okrivljenika se tereti da je od srpnja 2010. do srpnja 2015. godine u Varaždinu i Zagrebu, kao zaposlenik banke na radnom mjestu voditelja odjela kartičnog poslovanja, svojom kreditnom karticom plaćao robu i usluge za vlastite potrebe i na bankomatima podizao i zadržavao za sebe novac, a nakon toga u računalnom sustavu banke obavio storniranje svih tako učinjenih transakcija, tako da one nisu bile naplaćene s njegovog računa, već su naplaćene iz sredstava banke.

Na opisani način si je pribavio nepripadnu imovinsku dobit na štetu banke u iznosu od gotovo 2,5 milijuna kuna. Okrivljenika se tereti i da je provodio neistinita knjiženja na kontima banke radi prikrivanja kaznenog djela i manjka novca u banci. Objavio je DORH na svojim stranicama.