Pijani vozači u Varaždinu i Štefancu, jedan se vozio bez položenog ispita, drugi s ukinutom vozačkom

vv | 12.2.2024. u 10:51h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 10. veljače oko 3.15 sati u ulici Frana Supila u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.41 promila, upravljao 28-godišnjak.  Također je utvrđeno da vozilom upravlja za vrijeme kad mu je rješenjem Policijske uprave varaždinske ukinuta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih bodova u roku od 2 godine. Isto je tako utvrđeno da je isti višestruki počinitelj istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, zbog čega je na mjestu događaja uhićen i priveden  u prostorije Policijske uprave varaždinske, gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se u zakonskom roku dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog i suda u Varaždinu.

U nedjelju, 11. veljače oko 20.15 sati u Štefancu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 31-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 2.09 promila i bez  položenog vozačkog ispita. Kako je isti višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, uhićen je i doveden u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te će se dovesti sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 6 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i  4 prometne nesreće s  materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 233 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja testiranja na droge, 64 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 129 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.43 promila alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača su uhićena te će u zakonskom ruku biti dovedena za nadležni Općinski sud.