Pijani vozači jučer "napunili" policijske postaje, a jedan je odveden i na Prekršajni sud Foto: VV arhiva/Ilustracija

Pijani vozači jučer "napunili" policijske postaje, a jedan je odveden i na Prekršajni sud

M.P./Varaždinske vijesti | 19.3.2018. u 10:52h | Objavljeno u Crna kronika

Cestama diljem Varaždinske županije jučer su "harali" pijani vozači.

To se, naime, da iščitati iz današnjeg izvješća PU varaždinske čiji su policijski službenici jučer "ulovili" čak petoricu vozača s više od jednog promila alkohola u krvi.

Između Donjeg Vratna i Petrijanca policajci su jučer u 1.05 sati zaustavili automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.58 g/kg upravljao 55-godišnjak. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, prepraćen je na Prekršajni sud u Varaždinu gdje mu je nakon saslušanja od strane dežurne sutkinje određeno zadržavanje najdulje do 15 dana.

U 2.45 sati u Hrastovljanu je pak zaustavljen 29-godišnji vozač automobila s 2.76 promila alkohola u krvi. Zbog sumnje da će nastaviti s prekršajima, odveden je u Policijsku postaju Ludbreg kako bi se otrijeznio.

Nekoliko sati kasnije, točnije u 4.30, u Lubregu je zaustavljen i 23-godišnji vozač s 1.69 promila alkohohola u krvi. Ludbreški su policajci i njega smjestili u prostorije PP Ludbreg kako bi se otrijeznio.

Na Trgu svetog Trojstva u Ludbregu u 18.40 sati policajci su pak zaustavili bicikl, kojim je bez upaljenih svjetala i bez odjeće s reflektirajućom tvari i po pješačkoj zoni, pod utjecajem alkohola od 2.15 g/kg upravljao 21-godišnjak. I on je također odveden u PP Ludbreg "na triježnjenje". 

Praktički u isto vrijeme, točnije u 18.45 sati, no na drugom dijelu županije, odnosno na državnoj cesti broj 35 u Vuglovcu, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.86 g/kg upravljao 34-godišnjak. On je pak "na triježnjenje" odveden u prostorije PP Ivanec. 

Označeno u