Pijani mladić u Beretincu s ceste sletio u hidrant i ogradu Foto: Pexels/ilustracija

Pijani mladić u Beretincu s ceste sletio u hidrant i ogradu

Varaždinske vijesti | 4.12.2023. u 14:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se devet prometnih nesreća i to dvije s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 1. prosinca oko 12.15 sati u Biškupečkoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena 16-godišnjakinja.

- Ona je upravljala biciklom iz smjera Jalkovca, pri čemu se nepropisno kretala lijevom stranom kolnika po biciklističkoj stazi. Dolaskom do raskrižja Biškupečke ulice s odvojkom iste, započela je uključivanje u promet s nogostupa na kolnik, preko obilježenog pješačkog prijelaza. Tom je prilikom na lijevu bočnu stranu bicikla, prednjim dijelom naletjelo osobno vozilo kojim je kolnikom odvojka Biškupečke ulice upravljao 53-godišnjak. Djevojka je uslijed udara pala na kolnik te izjavila da nije ozlijeđena. Zbog toga su razmijenili osobne podatke i sporazumno napustili mjesto događaja, a ista je naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin - izvijestili su o nesreći iz policije.

U nedjelju, 3. prosinca oko 8.40 sati u Ulici Bana Jelačića u Beretincu, u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe.

Mladić u dobi od 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.77 promila iz smjera Črešnjeva u smjeru Svetog Ilije. Pri ulasku u desni blagi zavoj, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u lijevo van kolnika. Pritom je prednjim dijelom vozila udario u metalni hidrant vodovodne mreže i dvorišnu ogradu, pri čemu se vozilo zanijelo i prevrnulo na lijevi bok. U prometnoj je nesreći ozlijeđen vozač i 30-godišnja putnica iz vozila. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.