Pijane vožnje u Selniku, Ludbregu i Varaždinu, najviša razina alkohola iznosila je 2.83 g/kg

VV | 30.8.2021. u 12:18h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 27. kolovoza oko 19.30 sati u Selniku, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.69 g/kg upravljao 46-godišnjak. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

U nedjelju, 29. kolovoza u 0.30 sati u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.22 g/kg upravljao 22-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, također priveden u prostorije Policijske uprave varaždinske i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja.

Također u nedjelju, 29. kolovoza oko 20 sati u Ludbregu, zaustavljeno je osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 1.76 g/kg upravljao 34-godišnjak. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 3 s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 128 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 52 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i/ili tehnički neispravnim vozilom i 31 ostali prekršaj.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.83 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 127 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su zadržana u prostorijama policije do otriježnjenja.