Pijana vožnja u neregistriranom vozilu u Salinovcu, moguća kazna do 62 tisuće kuna Foto: Ilustracija

Pijana vožnja u neregistriranom vozilu u Salinovcu, moguća kazna do 62 tisuće kuna

VV | 8.7.2020. u 10:46h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska postaja Ivanec zaustavila je u ponedjeljak, 6. srpnja u 18 sati u Salinovcu, neosigurano i neregistrirano osobno vozilo kojim je upravljao 54-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.09 g/kg i za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Također je utvrđeno da je na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 54-godišnjak je doveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola. Također je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za spomenuto kazneno djelo, za što mu prijeti izricanje kazne zatvora do 3 godine.

Za počinjene prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu te mu za iste prijeti izricanje novčane kazne od 62 000 kuna i kazne zatvora do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju, i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova i poništenje vozačke dozvole.