LUDBREG Policija zaustavila 47-godišnjeg vozača s 2.35 promila alkohola u krvi Foto: Ilustracija

LUDBREG Policija zaustavila 47-godišnjeg vozača s 2.35 promila alkohola u krvi

VV | 16.8.2021. u 15:31h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 15. kolovoza oko 1 sat, u ulici Miroslava Krleže u Ludbregu, policijski su službenici zaustavili osobno vozilo koji je pod utjecajem alkohola od 2.35 g/kg upravljao 47-godišnjak. Navedeni je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to 5 s ozlijeđenim osobama i 4 prometne nesreće s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 103 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 10 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom i 20 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.35 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 114 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja.