Pijana vožnja po Varaždinu: 40-godišnjak vozio pod utjecajem 1.20 g/kg alkohola

VV | 21.12.2020. u 15:33h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 20. prosinca u 23.18 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.20 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 18. do 20. prosinca  (petak/nedjelja) 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 40 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 41 ostali prekršaj, odnosno sveukupno je utvrđeno 109 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 1 vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća sa materijalnom štetom i  dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa  utvrđeno je ukupno 109 prekršaj. Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.57 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 86 km/h.