Pijan tukao i vrijeđao ženu te joj prijetio smrću, a na Štefanje je udario autom Foto: ilustracija

Pijan tukao i vrijeđao ženu te joj prijetio smrću, a na Štefanje je udario autom

I.D./Varaždinske vijesti | 2.1.2019. u 09:25h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 28. prosinca donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i pokušaja teške tjelesne ozljede.

Naime, kako navode iz Općinskog državnog odvjetništva, postoji osnovana sumnja da je 49-godišnji okrivljenik tijekom 2017. i 2018. godine u obiteljskoj kući u Karlovcu Ludbreškom, u alkoholiziranom stanju učestalo vrijeđao svoju suprugu, udarao ju rukama po tijelu i pljuskao ju po licu te joj prijetio smrću, zbog čega je ona u više navrata bježala iz kuće i skrivala se, čemu su bila prisutna i okrivljenikova maloljetna djeca.

Okrivljenik je također osnovano sumnjiv da je 26. prosinca 2018. na cesti između Svetog Đurđa i Karlovca Ludbreškog, u alkoholiziranom stanju, tijekom prepirke za vrijeme vožnje osobnim automobilom, prisilio svoju suprugu da prekine vožnju i istjerao ju iz vozila, a potom nastavio vožnju i prednjim dijelom vozila udario ju u stražnji dio tijela, od čega je ona zadobila lake ozljede.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.