Pijan se vozio po autobusnom kolodvoru, određen mu trodnevni zatvor

VV | 7.3.2022. u 13:03h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 4. ožujka u 10.50 sati u Možđencu, policijski službenici Policijske postaje Novi Marof na prostoru autobusnog kolodvora zaustavili su 33-godišnjeg vozača, koji je sa vozilom na prostoru kolodvora upravljao suprotno postavljenom znaku.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.11 g/kg i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije i kako mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Novi Marof gdje je zadržan do otriježnjenja. Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja određen zatvor u trajanju od 3 dana, te je predan u Zatvor u Varaždinu.

Vozaču je zbog ponavljanja najtežih prekršaja privremeno oduzeto vozilo s prijedlogom prema Sudu za trajno oduzimanje vozila. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 60500 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 12 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, 4. ožujka u 8.40 sati u mjestu Grana na državnoj cesti D-3, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Novi Marof zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 30 godina iz Orehovice. Prilikom kontrole prometa policijski službenici su vozača zatekli u korištenju mobitela za vrijeme vožnje, te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Pregledom vozila utvrđene su nadogradnje na tovarnom dijelu vozila, zbog čega je vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno 9 velikih nedostataka i 4 manja nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake. Vozaču su policijski službenici uručili Prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

U nedjelju, 4. ožujka u 9.15 sati u Gospodarskoj ulici u Varaždinu, prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao muškarac starosti 27 godina iz Novakovca. Prilikom kontrole prometa policijski službenici posumnjali su u tehničku ispravnost vozila, te je osobno vozilo upućeno na izvanredni tehnički pregled.

Na tehničkom pregledu vozila u Stanici za tehnički pregled je utvrđeno više opasnih nedostataka, zbog čega je vozilo isključeno iz prometa, te su sa vozila skinute registarske oznake. Vozaču su policijski službenici uručili Prekršajni nalog. Za takvu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 2000 do 5000 kuna.

 Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to šest prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 234 prekršaja.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u od 4. do 6. ožujka (petak/nedjelja) 2022. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno su utvrđena 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja alkotestiranja, 1 prekršaj odbijanja testiranja na droge, 32 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 30 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 2 prekršaja upravljanja u vrijeme zabrane, 7 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 122 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 234 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.11 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 108 km/h.