Pijan se usred noći zaletio u policijsko vozilo, ozlijedio policajku Foto: unsplash/ilustracija

Pijan se usred noći zaletio u policijsko vozilo, ozlijedio policajku

PU varaždinska/vv | 4.8.2023. u 10:26h | Objavljeno u Crna kronika

Službeno policijsko vozilo nalazilo se zaustavljeno van kolnika radi postupanja, a bilo je i pod svjetlosnom signalizacijom

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 4. kolovoza oko 1.40 sati u mjestu Jurketinec, ozlijeđena je policijska službenica. Muškarac starosti 25 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2.60 promila, uslijed čega je skrenuo udesno van kolnika i udario u službeno policijsko vozilo koje se nalazilo zaustavljeno van kolnika radi postupanja, a isto je bilo pod svjetlosnom signalizacijom.

Od siline udara policijsko vozilo je odbačeno unaprijed te je udarilo u osobni automobil 23-godišnjaka, prema kojem su policijski službenici u tom trenutku postupali. Ozlijeđenoj policijskoj službenici liječnička pomoć je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nakon događaja 25-godišnjak je uhićen i priveden u Policijsku postaju Ivanec, nakon čega će uz optužni prijedlog biti doveden na Općinski sud u Varaždinu, priopćila je PU varaždinska.